Privatträning?

Hittar du inte någon kurs som passar dig eller din hunds behov? Har du en hund som inte är bekväm i kursmiljö? Eller bara vill ha enskild handledning och specialanpassad träning? Då är privatträning något för dig och din hund! Men vad innebär egentligen en privatträning? Här nedan svarar jag på några av de vanligaste frågorna om privatträning, alltifrån hur man bokar till vad som händer när träningen är slut.

  • Varför ska man välja privatträning?

Det finns många fördelar med att välja privatträning, bland annat kan träna i den miljön där man behöver eller känner sig mest bekväm i. Mitt fokus är riktat endast till dig och din hund och man får hjälp med det man behöver hjälp med och på ett sätt som funkar både för dig och din hund. Mer om privatträningar kan du läsa här: https://jyckligt.se/privattraning.

  • Hur bokar man en privatträning hos Jyckligt och vad händer när man bokat?

Har du insett att privatträning är något för dig, då skickar du ett mejl till jyckligt@gmail.com. I mejlet skriver du vad du vill ha hjälp med, jag återkommer och ställer eventuella frågor som jag har. Efter det kommer du och jag överens om ett datum och plats som passar oss båda. Man kan välja om jag ska göra hembesök eller om du ska komma till mig. Vi utgår ifrån Högsby kommun.

  • Vad bör man tänka på innan privatträningen?

Innan vi ses ska dagen vara så normal som möjligt, detta för att hunden ska vara sitt normala jag när vi träffas. Innan träningspasset är det också bra om hunden är väl rastad, men inte trött! Du som förare ska fundera på vilken målbild du har och vad du känner är viktigt för dig, är det t.ex. viktigt för dig att hunden kommer in till sidan för att lämna av apporten, om inte så behöver vi inte lägga fokus vid det. Det viktigaste för dig som förare är att våga ställa frågor, du är där för att lära dig!

  • Hur går själva privatträningen till?

I början pratar vi om det vi ska träna, jag säger hur jag tänkt lägga upp träningen och du som förare bekräftar om du är nöjd med upplägget eller om det finns något du vill ändra. Sedan tränar vi, du tränar hund och jag instruerar dig. Under träningen så kan du som förare ändra vad du vill och komma med kommentarer om träningen. Träningen är till för att du och din hund ska bli nöjda Jag brukar köra ganska många olika övningar så du har mycket att jobba med tiden mellan vi träffas.! I slutet bestämmer vi tid för återträff om vi känner att det behövs.

  • Vad händer efter träningen då? Jobbigt att komma ihåg allt man tränat på.

Ta det lugnt, du behöver inte komma ihåg något från träningen utan njut av att ha en rolig stund med din hund. Efter träningen får du en skriftlig redogörelse via mejl där jag sammanfattar och beskriver de viktigaste övningarna från träningspasset. Efter träningen har du också möjlighet att kontakta mig om du stöter på problem.Hoppas detta gjorde det lite klarare om vad en privatträning egentligen innebär. Har du fler frågor, tveka inte, hör av dig till mig.

Ha en fortsatt trevlig dag!

David

2020-06-08 12:00